Elszigetelt szigetország

Yorkshire puding magyarosan újragondolva

Hát igen… mondtam már, hogy sok mindennel nem lehet kimozdítani a paleo étrendből, de ez a yorkshire puding nagyon izgatja a fantáziámat. Rájöttem, hogy nagyon erős de javu érzésem támad, amikor eszem. Az Otthoni piacos-strandos lángos íze, illata, állaga, amit megtaláltam benne. Úgy érzem magyar ízlés szerint sikerült a tökéletesre fejlesztenem az ízvilágot. Bevallom az adag a Férjnek készült, de úgy döntöttem – szó szerint – a puding próbája az evés, így a képen látható alsó csücsökben lévőt magamévá tettem! Nem bántam meg… egy kis hazai 🙂

A yorkshire puding egy sós tészta kosárka. Töltetlenül húsok köreteként, leöntve gravy szósszal, vagy hússal megtöltve eszik általában sósan. Vannak olyan vidékek, ahol édes töltelékkel készül. Gondolom annak az alapja nem sós, hanem édes tészta. Én még csak itthon, saját ízesítéssel ettem. Fillérekért veszem egyik német hipermarketben a 15 darabos mélyhűtött csomagot. Tényleg fantázia megindító. Íme a képen látható variáció receptje:

A mélyhűtőből kikapkodok annyi kosárkát, ami elfogy egy evésre (szerintem annyit nem tudok a mélyhűtőben tárolni, amennyit egy evésre ne tudnánk megenni… de ésszel élünk és eszünk, így tényleg annyit készítek, ami nem okoz még egészségügyi határsértést). Jegesen megtöltöm a kosárkákat sóval, borssal és bőségesen fokhagymával (mert ugye az igazi piacos-strandos lángos fokhagymás 🙂 ), elkevert tejföllel. Erre halmozom az összevágott kolbász és/vagy szalámi darabkákat, az egészet befedem bőségesen reszelt sajttal. Előmelegített, 180 fokos sütőben 5 percig sütöm. Ez alatt az idő alatt a yokrhire puding kosárkák felengednek, lángos szerűen a szélükön kissé ropogósak lesznek és a sajt is szépen megpirul a tetején. Felejthetetlen – hazai – ízélmény!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!